VIERAAN VALLAN SISÄÄNTULO KOTIINI


12.7.2012

Tänään taas äkillinen vieraan vallan sisääntulo. Tyttären laitoksesta tulivat. No eihän tytär ollut kotona kun oli luvatusti kesäilemässä sisaruksillaan.

Laitoksen työntekijöiden lähdettyä oloni on ollut hirvittävän huono.(Joka kerta he pahoitellen kysyvät saako tulla sisään ja olen kasvatettu kohteliasuuteen ja suostumaan).

Eikä vähiten sen vuoksi, että kuoreni petti ja aloin itkeä kertoessani miten ahdistunut olen siitä, että minua on kehotettu jälleen muuttamaan syystä, ettei tytär enää ole minulla kirjoilla ja näin ollen asun Kelan pykälien mukaan liian kalliisti. Ja kuitenkin asunto on kaupungin, eli halvin mahdollinen. Jo nyt olen nukkunut koko ajan olohuoneessa, samoin se on minun työhuoneeni. Ja yhä pienempään tulisi muuttaa.

Lopussa he sanoivat, että ovat nyt minusta kovasti huolissaan ja sehän tiedetään mitä se heidän ”huolensa” tarkoittaa. Todennäköisesti ainakin sitä, että tytärhän ei jo muka sen tähden voi asua kanssani koskapa minulla nyt varmasti on pahoja henkisiä ongelmia. Näinhän tämä tulkitaan, katsotaanpa vain!

Me lasten vanhemmathan elämme kuin jossain Neuvostoliitto ajalla sillä erotuksella vain, ettei meitä fyysisesti tapeta, mutta omanlaiseen vankeuteenhan meidätkin ajetaan ja uuvutetaan henkisesti loppuun. Tämä on eräänlaista kansan puhdistusta. Kaikki epäkelvot yksilöt laitetaan laitoksiin.

Tämä itkuni pääsi tapahtumaan, koska tulivat noin vain yllättäin ja olimme juuri vanhimman tyttären ja lapsenlapsen kanssa kuunnelleet olohuoneessa omien lasteni aikaista satua tallenteelta. Olin sen vuoksi hajamielinen ja oli vaikea yks kaks alkaa keskittyä näihin ikäviin asioihin. Lisäksi kun minulla olemassa keskittymisvaikeus, olin turhautunut, kun en saanut sanoja ulos oikeassa järjestyksessäkään.

Kuulin juuri, että oikeusapu toimistokin on kiinni heinäkuun. Kyllä minun on tästä lähtien saatava joku avustaja näihin tilanteisiin, tämä menee jo epäinhimillisyyden puolelle, jos minä saan tällaisen kurjaakin kurjemman olon tästä heidän ”avustaan”. Onko sopivaa vain tulla ihmisten koteihin ajoissa sopimatta?

Vai onko tämäkin aivan laillista mikäli ”tietyt kriteerit täyttyvät”? Tätä asuntoon tunkeutumista on tapahtunut nyt koko Espoossa asumiseni ajan, eli n. 10kk. Porvoossa asuessa sentään soskut eivät etukäteen sopimatta milloinkaan tulleet kotiini. (Tyttären lintsaamiset alkoivat siis jo siellä).

On taas niin lyttyyn lyöty olo ihmisenä.

Laitoksen työntekijä onneksi varmisti, että oliko nyt niin että asunto asia huolettaa minua enemmän kuin tyttären ongelma, johon vastasin myöntävästi. Normaali ihminen tulisi siitä tajuta, että siinä tapauksessa nämä ikuiset muuttamis kehotukset näiden ”apua tarjoavien” taholta ajaa ihmisen loppuun ja ovat todellakin epäinhimilliset, että niihin tulee puuttua mitä pikimmin ja tarjota kädenojennus, mutta heidät tuntien, osaavat ymmärtää asiat taatusti mahdollisimman kieroutuneella tavalla ja tiedä mitä tästäkin seuraa. Se pelottaa!

Olen huolesta ja suuttumuksesta kankeana ja tämähän luetaan minulle syytteeksi. Yhteiskuntaahan täytyy rakastaa mitä suurimmin ja olla kiitollinen kaikesta. Ja joku vielä jos väittää, että asumme vapaassa maassa, ottakoon minuun yhteyttä.

Tottakai itsekin olen tyttärestäni huolissani, mutta nämä tahot osaavat tehdä kaikesta elämää suuremman kysymyksen ja lisäksi se, että koulupakkoa ei pitäisi myöskään olla?

Tai että epämääräinen HUOLI lapsen päihteiden käytöstä ei saisi olla syy lapsen erottamiseen vanhemmistaan?

Ja tähän soppaan kun lisätään se, että olen todellakin itsekin huolissani lapsestani, mutta siitä huolimatta, TÄYTYY olla muitakin keinoja olemassa kuin huostaan ottaa lapsi. Yhteiskuntako todella omistaa lapsemme, pakottaa kouluun, pakottaa puhtoiseksi, päihde rikkeitä eikä muitakaan epäonnistumisia saa olla!

Ja jos muuta väittää, tämä yhteiskunta on täysin sairas!!

Siinä kuunnellessani tämän nuoren työntekijän puhetta, sitä iankaikkisen samaa mantraa jota he kaikki aina hokevat, koulu velvollisuudesta(= kouluPAKKO) ja mitä siinä muuta kaikkea tuli. Kuuntelin oikein sillä korvalla, miten nuo lauseet ovat puettu kauniiseen ja tulkinnan varaiseen muotoon. Pohdin sitäkin, että uskovatko he itse todella omat mantransa? Uskovatko todella syvässä sisimmässään?

Pohdin myös sitä, että mikä minulle on ongelmallisinta tässä kaikessa, että eikö olisi vain helpompaa suostua kaikkeen (jota siis olenkin tehnyt tähän saakka). Ongelman ydin on se, että yhteiskunnan totuudet ja minun eivät kohtaa.  Pitäisi löytää kompromissi. Minun arvomaailmani on eri kuin heidän arvomaailma. Yhteiskunnan totuudet perustuvat rangaistusperiaatteisiin, minun ei. Yhteiskunnan tulee kyetä tarjota lapselleni erityisopetusta, eikä ohjata lasta laitokseen. Laitoksen tulee kyetä tarjota räätälöityjä keinoja asiakkaalleen, mikäli siellä ollaan. Huikeille rahasummille tulee saada vastinetta!

Ja se on väärin, että laitos saa aivan tähtitieteelliset summat rahaa lapsestani vaikka lapsi ei koko puolen vuoden aikana ole edes ollut laitoksessa kuin 2-3 vkoa (en muista itsekään tarkkaan). (Lapsilisäkin ohjautuu laitokselle, ei lapselleni). On väärin, että kuitenkin perhe joutuu muuttaa sen tähden, kun tytär siirretään toistaiseksi (??) laitokseen, on väärin, ettei perhettä enää tueta asumisessa, että tyttären paikka kodista tälläkin tavoin viedään.

Silti he väittävät tukevansa. Tämä ei ole tukemista missään määrin.

Selityksiä heiltä aina löytyy, kuulen sen jo etukäteen korvissani. Tai ehkä he sanovat tässä kohtaa, että olen itse hoidon tarpeessa jos jo kuulen omiani. Tämä neuvostosysteemi, ellet katsos vielä ole hullu, niin tehdään sinusta sellainen….

Jos olisikin vahva, kokeilisi miten pitkälle he kykenevät mennä näissä tulkinnoissaan ja ”tietämisissään”.

Elän Kafkan todellisuutta milloin asuntoasioissa, milloin lapsen asioiden hoidon kanssa. Joko yhteiskunta on sairas tai minä olen ja kuka sen määrittää? Kenellä on siihen oikeus?

P.S. Korostan, että itse olen apua aikanani hakenut, vaan tällaista apua en odottanut.

Tämä laulu olkoon lohtu tällekin päivälle, toivon että jokaiselle olisi jossain joku joka oikeasti välittää. Toisesta ihmisestä.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=fvwrel&v=j3NU1W3AHdc

One thought on “VIERAAN VALLAN SISÄÄNTULO KOTIINI

  1. marianne meri sanoo:

    Suomessa kuitenkin on helpompi selventää ajatuksiaan ,kun asuntoasiat ovat vakaat. Peruskoulun käyminen nuorille,lapsillemme ei ole velvollisuus, vaan perusoikeus. Olet aika huolellisesti päihteistä holhoava, välittävä. Päihdeongelmat vain usein tapaavat olla sekundäärisiä, lykkyä prokkikseesi.
    Juu aika varataan itse hakien suomalaiseen oikeusaputoimistoon yleiselle oikeusavustajalle, se voi olla jopa maksutonta varattomalle.
    Varaa toki vakaa, vakituinen postios. asiasi suhteen, jotta saat informaatiota ajanmukaisesti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s