VILLIVIHANNEKSIA keväällä


Tänään keräsin nokkosta, horsmaa, vaahteranlehtia, takiaista, ruttojuurta ja peltokaalia, valkopeippiä, ohdaketta.

takiainen vaiko ohdake

.

Syötkö niitä tuoreeltaan salaateissa vai kuivaatko vai miten käytät?

Nokkosta kuivaan, ”pirtelöissä” käytän tuoreeltaan, varret kuivaan ja jauhan jauheeksi, horsmaa salaateissa, kuten vaahteranlehdet, takiaisen varret saalaateissa pieniä määriä tai suolaliemeen säilöttynä, peltokaalia salaateissa, ruttojuurta pieniä määriä lääkekäyttöön kuivattuna ja tuoreena (lääkekasvi, joka sisältää pyrrolizidine alkaloideja, maksatoksiini), ruttojuurta on käytetty heinäallergiaan sen antihistamiinivaikutusten vuoksi, migreeniin etenkin juurta, juuri ja varsi sisältää suuria määriä pyrrolizidine alkaloideja, lehdet vähemmän. Ruttojuurta ei tule käyttää jatkuvasti eikä suuria määriä.

Käytin myös tyrnimarjoja, ruusunlehtiä, voikukan lehtiä, horsmaa, ruohosipulia ja banaania+vettä ja vähän myös jäävuorisalaattia, kaikenlaista voi lisäillä. Maut vaihtelevat elämyksellisesti hyvästä pahaan, mutta nautinnosta viis.

¤

LEIVÄNPÄÄLLYS OHJE

> Leivän levitteeksi olen tehnyt paistoksen:

> 1 iso porkkana

> 1 iso sipuli

> reilu kourallinen horsmanlehtiä

> 3 rkl ruohosipulia

> 3 rkl tomaattimurskaa

> 1/2 dl öljyä

> 2 tl suolaa

> 1 rkl hunajaa

> 2 tl currya

> annetaan tekeytyä noin kaksi vuorokautta jääkaapissa ja maut lämpenevät toisilleen

Soveltaa voi mielin määrin

¤

 

”Keräsin eilen myös

noin 30 litraa voikukankukkia. Kun ei ole simantekomahdollisuutta

täällä, kuivatan ne ja teen simaa niistä talvella.

Se on hurjan hyvä lääke puhdistamiseen. Puhdistaa elimistöä kaikesta

moskasta keuhkojen alapuolelta. Resepti löytyy Virpi Raipalan

kirjasta.

Käyttö-ohje:

Ei saa ottaa, jos on raskaana tai siitepölyallergia tai astma.

Maksimi annostus puoli desilitraa päivässä. Yliannostus aiheuttaa

viagramaisia tuloksia, jotka voivat olla vaarallisia muulle

terveydelle.

Tänään on vuorossa maahumala ja nokkosta ja suuremman kuivurin

rakentaminen. Joka päivä on sadonkorjuun aikaa.” Nämä poimin Heikiltä.

¤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s